Jest naprawde pyszne, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut!
Składniki:
- szklanka białek
- szklanka cukru
- szklanka mąki
- szklanka maku
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kostka margaryny
- 1 mieszanka keksowa
- garść żurawin (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Roztopić kostkę margaryny i odstawić do wystygnięcia. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Delikatnie mieszając dodać: proszek do pieczenia, przesianą mąkę, szklankę maku oraz mieszankę keksową i żurawinę. Przestudzoną margarynę wlać do masy, całość wymieszać i przełożyć do foremki.
Piec około 40 minut w temperaturze 175°C
Ps. Ciasto możemy polać czekoladą, moje rozeszło się jeszcze ciepłe, więc nie było sensu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz