niedziela, 8 stycznia 2012

Bardzo szybkie ciasto makowe !!!!


To chyba najszybsze ciasto świata!!!
Jest naprawde pyszne, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut!



Składniki:
  • szklanka białek
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • szklanka maku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kostka margaryny
  • 1 mieszanka keksowa
  • garść żurawin (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

   Roztopić kostkę margaryny i odstawić do wystygnięcia. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Delikatnie mieszając dodać: proszek do pieczenia, przesianą mąkę, szklankę maku oraz mieszankę keksową i żurawinę. Przestudzoną margarynę wlać do masy, całość wymieszać i przełożyć do foremki.

Piec około 40 minut w temperaturze 175°C

Smacznego!!!!!

Ps. Ciasto możemy polać czekoladą, moje rozeszło się jeszcze ciepłe, więc nie było sensu :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz