Składniki:
- 200g mąki
- 200g margaryny
- 4 jajka
- 130 g cukru
- szczypta soli
- łyżeczka proszku do pieczenia
- budyń śmietankowy
- 2 łyżki soku z cytryny
- cukier wanilinowy
- truskawki (ciut ponad 0,5kg) :)
Sposób przygotowania:
Margarynę ucieramy z cukrem, (masło będzie zdecydowanie lepsze, ale ja akurat miałam margarynę pod ręką) Dodajemy po jednym jajku. Następnie przesiewamy mąkę i mieszamy wszystkie suche składniki (mąka, sól, proszek do pieczenia, budyń, cukier waniliowy) i dodajemy do masła (wciąż ucierając). Po koniec ucierania wlewamy sok z cytryny. Ciasto wykładamy do foremki.
Umyte truskawki przekrawamy na połówki i układamy na wierzchu ciasta.
czas pieczenia: około godziny w 180 st.C
Smacznego!!!! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz